Fishing Action 2008

Tak jako každým rokem i letos 19.1.2008 jste mohli potkat početnější skupinu lidí kolem Carp Devil baits v sobotu dopoledne v Hornickém domě ve Zbýšově u Brna. Byly tady u příležitosti společenské a hlavně rybářské události. Cílem této akce je seznámit širokou rybářskou veřejnost s produkty známých českých, ale i zahraničních firem, které jsou zároveň novinkami. V tomto roce byla akce poprvé i prodejní. To určitě v tomto pro rybáře chudém období způsobilo zaujetí a chuť si něco pořídit na nastávající sezonu. I proto byla oproti loňsku o dost větší návštěvnost - téměř jednou tolik a to znamenalo bezmála 180 návštěvníků. Nemalou měrou k tomu přispěly i nové firmy, které se účastnili. Byly mezi nimi fa Carpion - pan Mikerásek, fa DOC – pan Jeřábek, fa Tandem baits – pan Bebčák a fa ROB stojany – pan Kouřil.

Hlavního přivítacího slova se ujal výborný člověk a rybář, majitel místních Rybářských potřeb Zbýšov a pořadatel, který měl na starosti všechny věci kolem dokola – pan Libor Slanina. Poté přišla řeč na projekci fotek z Carp Maraton Tovačov 2007 v podání ředitele závodu pana Petra Tydlačky a člena vítězného týmu pana Marka Kvaltína, tedy mě. Povídání se vcelku protáhlo a bylo zodpovězeno mnoho zajímavých otázek z prostředí závodu. Chvílemi to připadalo jako bychom byly v místě dění…

Na řadu přišel pan Fiala a seznámení s novými výrobky. Bylo jich opravdu mnoho. Kuličkové pelety, boilies No Fear, soft boilies, nové boilie mixe, aminoliquidy, aminosirupy, tekuté potravy, attract boilies, devil powder, method mixe apod. U zajímavého povídání jsem mu byl opět nápomocen. Během těchto okamžiků běžel na plátně film ze společných výprav mého parťáka Martina Mrázka a mě samotného z našich, ale i slovenských vod . Dle ohlasů od rybářů se bylo opravdu na co koukat.

Návštěvníci jakoby dostali impuls a vrhli se k vystavovatelům. Já se pro změnu s mikrofonem v ruce a pomocníkem Martinem chopil ukázky, jakými způsoby a prostředky se dají vylepšit pelety. Neopoměl jsem podotknout taky prodejní akce Carp Devil Baits, které máme na tento rok připraveny. Byly to především akce na mražené boilies 4+1 zdarma, akce na pelety, kdy v podstatě při koupi 5kg máte opět téměř kilo zadarmo, nebo zdarma balení lososového oleje v jakémkoliv množství 2,5kg a 5kg pelet aj. Během tohoto prodejního programu jsme měli možnost podiskutovat s mnohými známými, ale i novými zákazníky. Zhruba po dvanácté hodině polední přišel na řadu znovu pan Slanina a s ním vyhlašování soutěží. Jednou z nich byla soutěž, kterou pořádaly jeho ryb. potřeby. Ceny byly velmi hodnotné (bivak, spací pytel, 2ks kaprových prutů) a návštěvníci byly v očekávání zda-li to nebudou právě oni kdo vyhrají.

Následující soutěž byla ta do které věnovali ceny pro změnu vystavovatelé a bylo jich opravdu spoustu. Po rozdání cen nastal volný program a probíhali mezi rybáři další a další diskuze.

Čas vymezený k této příjemné události utekl zatraceně rychle. Musím říct, že akce tohoto druhu mají příznivý význam pro rybáře. Mají možnost rozsáhlé komunikace s výrobci návnad a nástrah, ale i jinými firmami v rybářském odvětví, možnost dozvědět se spousty nových informací ohledně ryb a úlovků, porovnat své úspěchy s ostatními rybáři apod. A v tomto období kdy se k vodě často nedostáváme je to bezesporu vítaným přínosem jak se aspoň na chvíli myšlenkami dostat „mezi své lidi“ a na ryby.

Za rok nashledanou.

Marek Kvaltín