Fishing Action 2009

V sobotu 24.1.09 se uskutečnil již třetí ročník předváděcí, přednášecí, ale i prodejní rybářské akce. Místo setkání bylo již léty prověřené, tedy Hornický dům uprostřed centra tohoto malebného městečka, který nabízí jednak možnost občerstvení zdejší restaurace za lidové ceny, ale také sál pro uspořádání setkání rybářů a seznámení se s novinkami na právě příchozí novou sezónu. Tento sál je v těsném sousedství rybářské prodejny hlavního pořadatele pana Libora Slaniny. Po dobu konání akce měli návštěvníci možnost navštívit právě zmiňovanou prodejnu pro dokoupení věcí, které např. nesehnali v průběhu akce od vystavujících firem, mezi které patřily – Carp devil baits, Grauvell, DOC, Jas Králíky, Rybářský sport Tůma, Rob stojany.

Hlavní program akce byl oproti loňsku zase o něco více atraktivní, úvodního slova se ujal pan Slanina, který všechny srdečně přivítal a v kostce seznámil s tím co je čeká. Hlavní moderátor akce pan Petr Tydlačka z ČMKS byl opět více než dobře připraven a provázel postupně jednotlivé přednášející, včetně nespočtu otázek pódiem až do samotného závěru. Moderátor jak se patří. K samotným přednáškám, první a očekávanou byl pan Milan Tychler, snad nejznámější feederový specialista u nás v ČR. Jeho povídání bylo zábavné a naučné, ukázal také co snese prut a několikrát zdůraznil, že své vybavení využívá opravdu na maximum a ví co si může dovolit. Pěkná podívaná. Na řadu přišli pánové z kaprařského spolku, kteří provedli návštěvníky jejich historií, zaměřením, cíli a plány do budoucna. Neopoměli nažhavit rybáře filmem, který vznikl v průběhu závodu v Tovačově 2008. To už se, ale v zákulisí rozcvičovali zkušení harcovníci, vítězové CMT 08 pan Zdeněk Hudec a Milan „Milda“ Havránek, kteří měli přijít na řadu. Úvod byl trošku slabší, zřejmě díky jejich pátečnímu vypovídání se mezi známými a následnému tréninku „na baru“, ale o to měli později silnější závěr, kdy se chopil hlavního povídání Milda a doslova pohltil návštěvníky svým humorem a zkušenostmi, které prezentoval a vysvětloval každému s ochotou, díky jeho osobitému stylu. Pěkný zážitek. V mezičase je možnost shlédnout, osahat, vyzkoušet připravované novinky vystavujících firem. Nějak tak nerušeně se na pódiu ocitnul v této době pan Fiala z CDB, který postupně uvedl své novinky, jenž přes dlouhé zimní večery dokončoval ve své firmě pro rybáře a hlavně pro lov jejich vysněných šupinatých miláčků. Je opravdu na co se těšit a konstatujeme, že přibyly na trhu další kvalitní výrobky pro rybaření. Poté přišlo na řadu seznámení se závody, které tato firma pořádá nejenom u nás v ČR, ale i v Polsku pod názvem Carp Tour CDB. Všichni netrpělivě očekávali závěr, tedy losování jednak tombole, ale i celoroční soutěže, která je vlastně odměnou za nákup ve zdejších RP Zbýšov. Ceny byly velmi pěkné a lákavé v hlavní soutěži – 1, cena stojan Carp sounder + signalizátory Ultimate a swingery kopie Fox, 2, cena JRC Cocoon + spacák Nash extreme a poslední 3, cenou byl poukaz v hodnotě 3000kč v RP Zbýšov… Zanedlouho byly však rozdány a našli své spokojené majitele. Byla na nich vidět opravdová radost. Vážit si svých zákazníků pan Slanina dokáže hodně a oni mu to pro změnu vrátili vlastní návštěvou této jeho akce. Všichni se spokojeně začali rozcházet s díky za příjemnou akci.

Akce uběhla jako vždy v příjemném prostředí velmi rychle. Kvalitou oproti loňskému roku zase o něco vyzrála. Počet návštěvníků z řad rybářů byl také pěkný a měl zajisté pro všechny přínos. Poděkovali jsme organizátorům s přáním dalších podobně povedených akcí a rozjeli se ke svým domovům.